torstai 12. helmikuuta 2015

Do it yourself

Mun mielestä ystävän päivä on suhteellisen turha päivä kalenteriin merkkaamiseksi. En kuitenkaan kiellä ettenkö koskaan olisi sitä ns. juhlinut ja muistanut ystäviäni kyseisenä päivänä. Kuitenkin yritän ajatella, että meidän jokaisen pitäisi muistaa ystävien tärkeys ja ennen kaikkea kunnioitus ihan vuoden jokaisena päivänä.

Budjettini kun on tällä hetkellä niin pieni, niin olen alkanut ajattelemaan turhaa materiaa jota meillä kaikilla on kaapit pulloillaan ja että etenkin ystävänpäivä on sellainen juhla ettei oikeasti siihen pitäisi käyttää penniäkään, vaan ennemmin ajatuksissa olo ja vaikka tekstiviesti voi olla hyvä väline sitä kaukaista ystävää muistamaan.
Kuitenkin hieman poikkesin tästä "älä osta mitään" jutusta ja päätin viime viikolla väsätä eräälle ystävälle pienen itse tehdyn lahjan. Hän elää suurin piirtein samanlaista arkea kuin minä, joten molemmat tarvitsemme aina silloin tällöin pieniä positiivisia asioita päivää piristämään ja tsemppaamaan perus arkisiin asioihin. Eräässä blokissa näin kyseisen idean ja päätin heti ottaa härkää sarvista ja alkaa toteuttamaan tätä pientä juttua, jonka sen blokin kirjoittaja oli tehnyt itselleen. Itse en olisi osannut ajatella asiaa omalta kantiltani, koska olisin tiennyt kaikki mitä olisin purkkiin kirjoittanut, mutta ystäväni sen sijaan ei tiedä ja saattaa ehkä (toivottavasti) ottaa neuvoista vaareja joita hän noukkii nyt vuoden verran lasipurkista päivittäin.


Kaikki alkoi siis siitä, että olen itse itselleni keräillyt päiväkirjaan ja puhelimen muistiin kaikkii ihania quoteita jokaiseen elämän tilanteeseen, niin surulliseen kuin iloiseenkin.
Kirjoitin siis omista muistioistani ne positiivisimmat ja tsemppaavimmat sitaatit ruutu paperille.
mm."jossei unelmasi pelota sinua, ne eivät ole tarpeeksi suuria" "dont cry say fuck and smile" "ota elämästä irti kaikki minkä saat ja tee siit parempaa" "älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi" 
Aika kliseisiä juttujahan nuo oli, mutta ne nyt tuli ensimmäisenä mieleen. Mutta juuri tuollaista positiivistä juttua vaan paperille! 



seuraavaksi leikkasin kaikki sitaatit erilleen ja väritin jokaisen lapun erivärillä. Ruutu paperi oli aluksi minusta aika nihkeä lahja idea, mutta jostain syystä kun väritin laput niin loppu tulos alkoi miellyttää entisestään. Ja mikä parasta, tekstit pysyivät suorassa ;)


Kun laput oli väritetty kaivoin kaapista vanhan lasisen kurkku purkin ja liotin etiketit pois ja värjäilin sydämmiä sinne tänne purkin reunoja. Ensin mietin, että pitäiskö laittaa ne jotenkin järjestykseen, mutta mä tykkään muutenkin enemmän hallitusta kaaoksesta niin tää oli teemana myös maalamisessa.
Myös kannen värjäsin, siinä meinasi tulla vaan itku kun ei meinannut oikea teksti millään upota maalin alle. Vielä seuraavana aamuna kun maalit oli kuivuneet kirjoitin kanteen " Ystävälle ajatuksia pahan päivän varalle". Harmittaa etten ehtinyt ottamaan lopputuloksesta kuvaa, mutta näin jokainen joka haluaa kokeilla kyseistä ideaa saa käyttää hieman mielikuvitusta.

Kaikkein makeinta tässä jutussa oli se, ettei itsellä mennyt rahaa mihinkään materiaaliin vaan kaikki löytyi kotoa kaapista. Jopa maali oli ikivanhaa sormiväriä, mutta hienosti se pysyi lasissa kiinni. Ja mikä parasta ystävä, jolle tämän annoin oli aivan innoissaan ja onnellinen. Toisaalta yllytin häntä lukemaan useamman kerralla, muttei hän suostunut vaan aikoi tosiaan pitää purkin pahan päivän varalle.

Toivottavasti joku sai tästä pientä inspistä. Harmi että itse en muista blokia mistä tämän idean sain, mutta kiitos hänelle tästä. Itse olen iloinen että ilahdutin jotain toista ja se toinenkin on iloinen. JES!



Tää on omistettu kaikille ihanille supernaisille <3







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti